بازیابی رمز سامانه سمات

سرویس های استعلامی

خلافی

خلاصه مقاله

بازیابی رمز سامانه سمات

مقاله "سامانه سمات یا سامانه ذینفعان چیست؟" به تفصیل به معرفی سامانه سمات پرداخته است.
این سامانه یکی از سامانه‌های مرتبط با بازار سرمایه است و برای ورود به این بازار آشنایی کامل با آن الزامی است.

در این مقاله، راه‌ حل‌هایی برای بازیابی رمز سامانه سمات نیز معرفی شده است.
مقاله بر این اصل تأکید دارد که قبل از تاسیس شرکت‌های سپرده‌گذاری، سرمایه‌گذاران از طریق شرکت‌های کارگزاری سفارش‌های خود را انجام می‌دادند و امر تسویه معاملات نیز بر عهده این شرکت‌ها بود.

اما با افزایش حجم معاملات و انواع گوناگون اوراق، راه حلی برای تسهیل و کاهش هزینه‌ها وجود نداشت.
این موضوع منجر به تشکیل شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی مانند سمات شده است که وظیفه سپرده‌گذاری و تسویه وجوه را بر عهده دارند.

سامانه سمات با استفاده از درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه، خدمات الکترونیکی را به سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی ارائه می‌دهد.
این سامانه امکاناتی مانند اطلاعات مربوط به دارایی ها، گزارش گردش معاملات، اطلاعیه‌های نماد، گزارش دارایی و گزارش سودهای تعلق گرفته را فراهم می‌کند.

همچنین، سهامداران می‌توانند از طریق این سامانه اقداماتی مانند تغییر کارگزاری، اصلاح مشخصات، اعلام مغایرت در موجودی سهام و درخواست بررسی آن را انجام دهند.
در صورتی که رمز سامانه سمات را فراموش کرده‌اید، برای بازیابی آن می‌توانید از طریق سایت سامانه ذینفعان و با وارد کردن کدملی/شناسه ملی و دریافت کد تائید اقدام کنید.

در کل، مقاله به معرفی و عملکرد سامانه سمات و نحوه بازیابی رمز آن پرداخته است و برای علاقه‌مندان به ورود به بازار سرمایه و استفاده از این سامانه، مطالعه آن را توصیه می‌کند.

خلافی

سامانه سمات یکی از سامانه های مرتبط با بازار سرمایه می باشد که لازم است در صورتی که مایل به ورود به این بازار باشید ، کاملا با آن آشنا باشید.
در مقاله سامانه سمات به تفصیل به معرفی این سامانه پرداختیم که مطالعه آن را به دلیل پیش نیاز بودن این مقاله به شما پیشنهاد می نماییم.
برای ورود به هر سامانه ای نیاز به احراز هویت و تعیین رمز عبور خواهید داشت ، ولی ممکن است به هر دلیلی رمز عبور خود را به خاطر نداشته باشید ، در مقاله امروز شبکه استعلام قصد داریم شما را با نحوه بازیابی رمز سامانه سمات آشنا نماییم.
قبل از تاسیس شرکت‌های سپرده ‌گذاری ، سرمایه‌گذاران بازار سرمایه از طریق شرکت‌های کارگزاری سفارش‌های خود را انجام می‌دادند و عملیات مبادله اوراق بهادار و همچنین تسویه آن بر عهده این شرکت‌های کارگزاری بود.
اما با افزایش حجم معاملات و گسترش انواع گوناگون اوراق، تداوم این شیوه پردازش هم بسیار سخت و هم پر هزینه بود.
راه‌ حل این موضوع شکل ‌گیری شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی بود.
سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه یا همان سمات یکی از سامانه های مهم در بازار سرمایه می باشد که در همین راستا و برای تضمین امنیت و کار آمدی بازار اوراق بهادار ایران از طریق توسعه و بهینه‌سازی سازوکار تسویه معاملات و با تمرکز بر افزایش کارآیی، کاهش ریسک و بهینه‌سازی تسویه معاملات تشکیل شد.
 

یکی از زیر مجموعه های سپرده گذاری مرکزی یا سمات سامانه سجام می باشد.
برای ورود به سامانه سمات نیز نیاز خواهید داشت ، مراحل سجامی شدن و احراز هویت را انجام دهید.
  بر این اساس هر یک از سهامداران تنها یک بار در این سامانه اطلاعات خود را وارد کرده و پس از آن دیگر نیازی به احراز هویت توسط هیچ ‌یک از نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه ندارند.
در این خصوص در شبکه استعلام مقالات متعددی منتشر شده که برخی از آن ها را در قسمت ذیل مشاهده می فرمایید.
مطالعه این مقاله را نیز به شما پیشنهاد می نماییم تا با راه حل فراموشی رمز سامانه سمات بیشتر آشنا شوید.

 ثبت نام سامانه سجام

سامانه سجام

دفاتر پیشخوان سامانه سجام

اپلیکیشن سمات

معرفی سامانه سمات

قبل از پرداختن به نحوه بازیابی رمز سامانه سمات به صورت اجمالی بهتر است با سامانه سمات بیشتر آشنا شوید.
این سامانه با توجه به استقبال بی نظیر مردم از بورس و تصمیم دولت به خصوصی سازی توانسته به خوبی امنیت سرمایه گذاری را تامین نماید.
این سامانه وظایف پس از معاملات بازارهای مالی شامل، سپرده‌گذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و پایاپای و تسویه معاملات انجام شده در بازارهای مالی از جمله فعالیت‌های اصلی این شرکت است.
همان‌طور که از عناوین فعالیت‌های شرکت پیداست، وظایف این شرکت، از آنجا که مستقیما حافظ منافع سرمایه‌گذاران است و بقا و تداوم بازارهای مالی را فراهم می‌کند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
 این سامانه در سه نسخه ویندوز ، اندروید و ios موجود و قابل استفاده می باشد.
درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه با هدف ارائه خدمات الکترونیکی یكپارچه به سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی از طریق این سامانه و بدون نیاز به مراجعه حضوری به ذینفعان سجامی شده در راستای حفظ شفافیت و اطلاع‌رسانی صحیح می‌باشد.
  با ورود به سامانه سمات شما به عنوان سهامدار دارا را مشاهده می فرمایید ، در قسمت دارا می توانید سبد دارایی ، گزارش گردش معاملات ، مجامع ، اطلاعیه‌های نماد ، گزارش دارایی ، گزارش سودهای تعلق گرفته از سال ۹۶ به بعد ، گزارش استعلام وضعیت فریز در روز و گزارش استعلام وضعیت تاریخی فریز را مشاهده فرمایید.

 

 

 

در قسمت گزارش دارایی می توانید گواهی هر سهم خود را دریافت کرده و برای تغییر کارگزار اقدام نمایید.
  این داشبورد بسیار حایز اهمیت است که امکان نظارت بر فعالیت کارگزاران از طریق سهامداران را فراهم و از بسیاری از تخلفات و ناهنجاری های احتمالی جلوگیری می کند.
این داشبورد، همچنین اطلاعات مربوط به گردش معاملات را تا یک روز قبل در اختیار خواهد گذاشت و قابلیت گزارش گیری نیز دارد.
در قسمت سبد دارایی نیز می توانید تمامی سهام هایی که خریداری نموده اید با ارزش روز آن مشاهده فرمایید ، همچنین قادر خواهید بود به ترکیب دارایی و میزان آن در هر نماد دسترسی داشته باشد که طیفی از اطلاعات شامل ارزش ریالی، تعداد سهام، درصد از کل و نوع دارایی را در برخواهد  گرفت.
ضمن این که این سبد دارایی، قابلیت جست و جو  بر اساس بازه زمانی را هم دارد.
در قسمت مجامع نیز سهامداران این امکان را پیدا خواهند کرد که اطلاعات مجامع شرکت را به صورت متمرکز در اختیار داشته باشد.
سهامدار همچنین به لیست مجامع دسترسی دارد و با کلیک کردن روی هر کدام از آنها می تواند اطلاعیه آن را از سامانه کدال بازخوانی کند و در جریان جزئیات مجمع قرار گیرد.
همچنین خدمات ارائه شده در میز خدمت الکترونیک عبارتند از :

- اصلاح مشخصات - اعلام مغایرت در میزان موجودی سهام و درخواست بررسی آن- درخواست رفع ممنوع از فروش اشخاص حقیقی/حقوقی- انتقال دارایی متوفی به وراث- پیگیری پرونده توقیف اوراق بهادار- استعلام مدارک و مستندات جهت توثیق و فرآیندهای مرتبط- درخواست نمونه وکالتنامه جهت توثیق اوراق بهادار- پیگیری پرونده توثیق اوراق بهادار- استعلام مدارک و مستندات و فرآیند جهت تایید وکالتنامه فروش اوراق بهادار- درخواست نمونه وکالتنامه جهت فروش اوراق بهادار- شکایات، پیشنهادات و انتقادات

فراموشی رمز سامانه سمات

ورود به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه (DDN) برای سهامداران سجامی شده حقیقی یا حقوقی با کدملی و شناسه ملی، کد تائید و رمز عبور امکان‌پذیر است.
برای ورود دو راه پیش رو خواهید داشت ، یکی نصب اپلیکیشن و دیگری استفاده از نسخه ویندوز که در واقع از طریق مرورگر امکان پذیر می باشد.
برای ورود به این سامانه نیاز است رمز عبور تعیین کرده و احراز هویت شوید.
 از طریق این لینک می توانید وارد سایت سامانه ذینفعان شوید.
با وارد شدن به سایت سامانه ذینفعان کدملی/ شناسه ملی خود را وارد نمایید.
کد ارسالی به گوشی خود را در مرحله بعد وارد کرده و در صفحه بعد جهت اصالت‌سنجی امن، کاربر بایستی یک رمز عبور به دلخواه خود، برای فعالسازی سرویس احراز هویت یکپارچه انتخاب کنید.
در صورتی که کاربر برای بار اول وارد این صفحه می‌شود، بایستی در این صفحه یک رمز عبور به دلخواه خود، برای فعالسازی سرویس احراز هویت یکپارچه  انتخاب نماید.
در صورتی که قبلا وارد سامانه شده  اما در صورتی که رمز سامانه سمات را فراموش کرده اید و دچار فراموشی رمز سامانه سمات شدید می بایست آن را از طریق روش ذیل بازیابی نمایید :

- از طریق این لینک وارد سایت سامانه ذینفعان شوید.
وارد سایت سامانه شده و کدملی/ شناسه ملی خود را وارد نمایید.
جهت احراز هویت یک کد تائید به شماره موبایل ثبت شده در سامانه سجام، ارسال خواهد شد و کاربر کد تائید را در قسمت مربوطه وارد می‌کند.

 

 

سوالات پر تکرار

  • سامانه سمات چیست؟
  • چرا باید با سامانه سمات آشنا باشیم؟
  • چگونه می‌توان رمز سامانه سمات را بازیابی کرد؟
  • سپرده‌گذاری مرکزی چه وظایفی دارد؟
  • سامانه سمات چه وظایفی در بازار سرمایه دارد؟
  • اپلیکیشن سمات برای چه سیستم‌عامل‌هایی وجود دارد؟
  • درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه چه خدماتی ارائه می‌دهد؟
  • چگونه می‌توان به سامانه سمات وارد شد؟
  • چگونه می‌توان رمز سامانه سمات را بازیابی کرد؟

نتیجه گیری

در این مقاله، درباره سامانه سمات در بازار سرمایه صحبت شده است.
با توجه به اهمیت ورود به این سامانه، توصیه شده است که برای مطالعه آن به مقاله‌ای درباره سامانه سمات مراجعه کنید.

همچنین قبل از ورود به هر سامانه‌ای، باید احراز هویت و تعیین رمز عبور کنید.
برای رمز عبور سامانه سمات، در مقاله به روش‌های بازیابی رمز سامانه سمات اشاره شده است.

قبل از تأسیس شرکت‌های سپرده‌گذاری، سرمایه‌گذاران نیاز به شرکت‌های کارگزاری برای انجام معاملات و تسویه داشتند.
اما با افزایش حجم معاملات و انواع گوناگون اوراق بهادار، شرکت‌های سپرده‌گذاری مرکزی ایجاد شدند.

سامانه سمات یکی از زیرمجموعه‌های سپرده‌گذاری مرکزی است.
با ورود به این سامانه، سهامداران تنها یک بار اطلاعات خود را وارد می‌کنند و بعداً نیازی به احراز هویت ندارند.

این سامانه امکاناتی مانند مشاهده سبد دارایی، گزارش‌های مالی، اطلاعیه‌ها و غیره را فراهم می‌کند.
سیستم سجام نیز یکی از سامانه‌های سپرده‌گذاری مرکزی است که وظیفه‌های مرتبط با سپرده‌گذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و تسویه معاملات را انجام می‌دهد.

جهت ورود به سامانه سمات، کدملی/شناسه ملی، کد تائید و رمز عبور قبلی نیاز است.
در صورت فراموشی رمز، باید رمز جدید را از طریق سایت سامانه سمات بازیابی کرد.