خلاصه مقاله
همانطور که بحث شد، احتمال ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه تا زمانی که رسیدگی به پروندهی حقوقی و کیفری به پایان نرسیده است، وجود دارد.
وکیل نیز میتواند لایحه را به جای حضور در دادگاه ارسال کند.
لوایح الکترونیکی به صورت نسخه قراردادی توسط وکلا ثبت و به دادگاه ارائه میشود.
در صورتی که طرفین دعوی موظف به حضور در دادگاه نباشند، میتوانند مستند را به جای حضور ارسال کنند.
اگر قاضی حضور ضروری را بداند، لازم است فرد دفاع خود را در دادگاه بیان کند.
امکان ارسال لایحه قضایی توسط هر یک از اصحاب دعوی و وکلای آنها وجود دارد.
ارسال لایحه به جای حضور از طریق ارسال الکترونیکی و سامانه ثنا انجام میشود.
اصل این موضوع این است که طرفهایی که دعوی دارند و وکلای آنها قادر باشند در محاکم دفاع حضوری داشته باشند و از خود دفاع کنند.
اما گهگاهی ممکن است به دلایلی طرفها یا وکلای آنها قادر نباشند یا نخواهند حضوری در دادگاه داشته باشند و از خود دفاع کنند.
در این مورد، امکان ارسال لایحه به جای حضور حضور در دادگاه وجود دارد.
هر دو طرف و وکلای آنها میتوانند دفاع خود را به صورت نوشتاری ثبت کنند و همچنین لایحه قضایی را به دادگاه ارسال و ارائه کنند.
امروزه، ارسال لایحه قضایی از طریق اینترنت صورت میگیرد، بنابراین آشنایی با این موضوع برای هر دو طرف و وکلای آنها ضروری است.
باید بپرسید که چگونه ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه توسط طرفین یا وکلای آنها انجام می شود.
برای مطالعه این موضوع، در اینجا مطلبی را برای شما میآوریم.
قبل از همه، پاسخی که به سوال آیا میتوان لایحه را به جای حضور در دادگاه ارسال کرد را میدهیم.
در صورتی که این امکان وجود داشته باشد، در ادامه در مورد شرایط و روش ارسال لایحه الکترونیکی صحبت خواهیم کرد.
همچنین، بررسی خواهیم کرد که آیا لایحه توسط وکیل میتواند به جای حضور در دادگاه کیفری ارسال شود.
آیا ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه امکان پذیر است
بر اساس مقررات قانونی، هر فرد حق دارد در دادگاههای صالح دعوی خود را راه اندازی و آن را دفاع کند.
حقوق طرفین شامل حضور در دادگاه و ارائه دفاع است.
به همین دلیل، زمانی که دادگاه زمان رسیدگی را تعیین میکند، طرفین حق دارند به صورت حضوری به شعبه مربوطه مراجعه کنند.
بدون شک، در برخی موارد، هر دو طرف در یک دعوی موظف به حضور و بیان توضیحات خود در دادگاه هستند.
با این حال، اگر هر یک از طرفین قادر به حضور در دادگاه نباشند، دادگاه مجاز است به بررسی پرونده ادامه دهد و حکمی صادر کند.
اما در صورتی که دادگاه قادر به صدور حکمی برای خواهان نباشد، ممکن است درخواست وی رد شود.
اگر هم خوانده حقوقی را از حضور در دادگاه منع کند، دادگاه می تواند حکمی غیابی علیه وی صادر کند.
با این وجود، برخی از افراد و وکلای آنها تمایلی به حضور در جلسات دادگاه ندارند، به همین دلیل قانون به آنها اجازه میدهد تا به جای حضور در دادگاه، درخواست خود را به صورت کتبی وارد کنند و نسخه آن را به دادگاه ارسال کنند تا دادگاه با بررسی توضیحات، دلایل و اسناد ارائه شده، حکم صادر کند.
بنابراین، به سؤال اینکه آیا ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه امکان پذیر است یا خیر، بله میتوان گفت که امکان ارسال لایحه قضایی توسط هر یک از اصحاب دعوی و وکلای آنها وجود دارد.
ارسال لایحه قضایی به طرفین این امکان را میدهد که دفاعیات و مطالب خود را به نحو مناسبی به قاضی دادگاه منتقل کنند، حتی اگر قصد حضور در دادگاه را نیز داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص، پیشنهاد میشود مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
شرایط ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه
همانطور که اشاره شد، می توان به جای حضور در دادگاه، لایحه را ارسال کرد و در این صورت، دادگاه با توجه به لایحه قضایی که توسط طرفین و وکلای آنها ارائه شده است، به دعوی حقوقی یا کیفری رسیدگی نموده و رای صادر میکند.
همچنین، در شرایطی که طرفین یا وکلای آنها، موانع مناسبی برای حضور در دادگاه داشته باشند، میتوانند با ارسال لایحه عدم حضور در دادگاه و استناد به عذر موجه خود، از دادگاه بخواهند که وقت جلسه را تجدید نماید.
درباره این موضوع سوالی وجود دارد که چه شروطی برای ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه وجود دارد و در چه شرایطی طرفین میتوانند به جای حضور در دادگاه، لایحه کتبی ارسال نمایند؟ پاسخ به این سوال این است که شرایط ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه حقوقی در ماده 93 و 94 قانون آیین دادرسی مدنی آمده است که بر اساس آن، طرفین دعوا میتوانند در جلسه دادرسی حاضر شده و یا به جای آن، تا زمانی که دادگاه در حال رسیدگی به دعوا است، لایحه را ارسال نمایند.
از این رو، ارسال لایحه امری اجباری نمیباشد.
همچنین، هر دو طرف دعوی، می توانند وکیل خود را به دادگاه معرفی کنند؛ اما در صورتی که قاضی حضور آنها را ضروری بداند، باید در برگه احضاریه دادگاه، این مسئله را قید کند و آنها ملزم به حضور در دادگاه خواهند بود.
در صورتی که همچنان همرسانی نشود، رسیدگی به دعوی ادامه خواهد داشت و اگر خواهان حاضر نشود، دادخواست او ابطال میشود و اگر خوانده حاضر نشود، رای غیابی علیه وی صادر میشود.
میتوانید لایحه خود را برای دادگاه ارسال نمایید، اما باید دقت داشته باشید که در این لایحه، فقط مطالب مهم و ضروری مرتبط با ماهیت پرونده بیان شود و از اظهار نظرهای جانبی و جزئیات غیرضروری خودداری شود.
همچنین لازم است از استفاده از کلمات توهینآمیز، دروغ و ذکر جزئیات بیاهمیت اجتناب کنید.
در صورت نیاز، میتوانید از خدمات مشاوره لایحهنویسی استفاده کنید.
نحوه ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه
در پیشینه، آموختیم که دریافت مستند به جای حضور در شعبه قضایی و قوانین مربوط به آن بررسی شده است.
همانطور که به آن اشاره شد، حضور در دادگاه الزامی نمیباشد و طرفین، در شرایطی که حضور آنها موجب اخطاریه دادگاه نشده است، به دریافت مستند نیز میتوانند اکتفا کنند.
اما سؤالی که مطرح میشود این است که به چه صورت میتوان مستند را به جای حضور در دادگاه ارسال کرد؟
در پاسخ به این سؤال، باید بیان کنیم در گذشته، ارسال لایحه قضایی به صورت کاغذی و از طریق حضور حضوری در شعبه دادگاه انجام میشد.
اما اکنون، ارسال لایحه دیگری را میتوان به وسیله هر یک از طرفین یا وکلایشان انجام داد.
روش ارسال این لایحه از طریق سامانهای به نام ثنا صورت میگیرد.
با استفاده از این سامانه، میتوان به ثبت دادخواست و لوایح قضایی نیز پرداخت؛ همچنین، ابلاغیهها، اخطاریهها و آراء صادره توسط دادگاه نیز قابل مشاهده است.
البته، طرفین دعوی باید لوایح خود را از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ارسال کنند و وکلای نیز امکان ارسال لایحه را از طریق حساب کاربری خود خواهند داشت.
ارسال لایحه الکترونیکی به دادگاه به جای حضور
در بخش اول توضیح داده شد که در مقایسه با سالهای گذشته، ثبت لوایح از طریق حضور در دادگاه، در حال حاضر به صورت الکترونیکی انجام میشود.
اما سوال اینجاست که به چه شکل لوایح الکترونیکی باید به جای حضور در دادگاه ارسال شوند؟
در پاسخ به این پرسش، باید بگوییم که در یک بازه زمانی، سایت قوه قضاییه عدل ایران، امکان ثبت کتبی لوایح توسط طرفین دعوی را ارائه میکرد.
طرفین دعوی با مراجعه به سایت remission.
adliran.
ir میتوانستند لوایح خود را ثبت کنند و مدارک مربوطه را ضمیمه نمایند.
اما در حال حاضر، سامانه ثبت الکترونیک لایحه قضایی در دسترس نمیباشد.
وکلای طرفین دعوی نیز امکان ثبت و ارسال لایحه را از طریق حساب کاربری خود دارند و یا میتوانند به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و آن را ثبت و ارسال نمایند.
بنابراین، افرادی که قصد دارند به جای حضور در دادگاه، لایحه الکترونیکی خود را ارسال کنند، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و با پرداخت هزینههای مربوطه، لایحه دفاعیه خود را ثبت کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد میشود مقاله زیر را مطالعه کنید:مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه کیفری
دراین قسمت، به بررسی موضوع حضور در دادگاه در دعاوی کیفری میپردازیم.
آیا میتوان به جای حضور فیزیکی در دادگاه کیفری، از ارسال لایحه استفاده کرد؟ پاسخ به این سوال متفاوت بودن رسیدگی به دعاوی کیفری از دعاوی حقوقی است.
اگر وجود داشته باشد و وی را به حضور در دادگاه کیفری نیازمند کند، دادگاه ممکن است در شرایط خاصی حکم جلب متهم را ابلاغ کند.
با توجه به این موضوع، اگر احضاریه دادگاه کیفری حضور فرد را ضروری بداند، بهتر است که علاوه بر حضور در دادگاه، فرد همه دلایل خود را در دفاع خود بیان کند؛ مگر اینکه دلایل موجهی برای عدم حضور در دادگاه کیفری داشته باشد.
در این صورت، فرد میتواند با ارسال یک نمونه لایحه عدم حضور، عذر موجه خود را توضیح دهد تا در صورت تایید دادگاه، پرونده مورد بررسی مجدد قرار گیرد.
"اما، در عین حال، میتوان در نظر داشت که اگرچه حق حضور حضوری در دادگاه در پروندههای کیفری وجود دارد، اما امکان ارسال لایحه به جای حضور حضوری در دادگاه کیفری نیز وجود دارد.
شخص مورد نظر یا وکیل او میتواند کلیه دفاعیات خود را به صورت کتبی ثبت کند و با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی، آنها را ثبت نمایند.
به همین ترتیب، در شرایطی که دادگاه در احضاریهای ذکر حضور فرد را لزومی نکرده باشد، امکان ارسال لایحه به جای حضور وجود دارد.
"
همانطور که بحث شد، احتمال ارسال لایحه به جای حضور در دادگاه تا زمانی که رسیدگی به پروندهی حقوقی و کیفری به پایان نرسیده است، وجود دارد.
اما سوالی که پیش میآید این است که آیا وکیل نیز میتواند لایحه را به جای حضور در دادگاه ارسال کند؟
در پاسخ به این پرسش، باید بیان کنیم که به جز طرفین دعوی، همچنین وکلا نیز می توانند اقدام به ارسال یک نسخه قراردادی که معمولاً توسط وکلای حضوری وارد سامانه ثبت قراردادی میشود، نمایند.
این قراردادها توسط وکلا ثبت و به دادگاه ارائه میشود.
سوالات پر تکرار
- در این مقاله به بررسی فرم درخواست حکم حضانت فرزند و تحویل او به پدر میپردازیم.
در بخش خواسته، درخواست اخذ حکم حضانت فرزند و تحویل او به پدر را به طور مختصر توضیح داده شده است.
در بخش خواهان، اطلاعات پدر و مادر و آدرس اقامت آنها ثبت میشود.
در بخش شرح خواسته، بایستی به تفصیل دلایل و زیر مجموعههای دعوای حضانت را شرح دهید و به وضعیت فعلی زندگی کودک و شرایط زندگی مادر پرداخته و دلایل موجود را با تأکید بر اساس مورد قانونی آنها توجیه کنید.
در ادامه مواردی که میتواند مبنای قانونی دادخواست حضانت پدر را تقویت کند، بررسی میشود.
همچنین ضرورت توجه به قوانین مربوط به حمایت خانواده در مراجعات قانونی و تکمیل نمونه دادخواست برای تعیین حق حضانت پدر نیز بیان میشود.
در ادامه نحوه تنظیم دادخواست، مراحل ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی و ارسال مدارک پیوست از طریق سیستم الکترونیکی به دادگاه توضیح داده میشود.
نیز شرایطی که منجر به سلب حضانت میشوند به طور کامل شرح داده میشود.
برای ثبت دادخواست حکم حضانت پدر، باید به توصیههای قانونی و معیارهای حضانت و نگهداری از اطفال پایبند بود.
نتیجه گیری
در نتیجه، مطابق مقاله، امکان ارسال لایحه قضایی به جای حضور در دادگاه وجود دارد.
هر دو طرف و وکلای آنها میتوانند دفاع خود را به صورت نوشتاری ثبت کنند و لایحه قضایی را به دادگاه ارسال کنند.
در حال حاضر، ارسال لایحه قضایی از طریق سامانه الکترونیکی انجام میشود.
این امکان به طرفین این امکان را میدهد که دفاعیات و مطالب خود را به قاضی دادگاه منتقل کنند.
می توان به نتیجهای که در این مورد به دست آمد، این است که ارسال لایحه قضایی به جای حضور در دادگاه توسط هر دو طرف و وکلا امکان پذیر است.