خلاصه مقاله
لینککارشناسان سامانه مشاوره شبکه استعلام آماده اند تا اطلاعات لازم در خصوص رشته مهندسی نساجی را در اختیار داوطلبان گذاشته و آنها را از طریق سیستم مشاوره تحصیلی تلفنی شبکه استعلام راهنمایی نمایند.
همچنین از طریق عضویت در کانال تلگرامی و یا اینستاگرامی شبکه استعلام میتوانید آخرین اخبار مرتبط با این حوزه را دریافت نمایید.متقاضیانی که هنوز تصمیمی درباره انتخاب رشته در دانشگاه های آزاد نگرفته اند، می توانند با خواندن مقاله زیر، اطلاعات کاملی درباره مزایا و معایب انتخاب رشته مهندسی نساجی در دانشگاه آزاد کسب کنند.
مقاله زیر شامل جزئیاتی مفصل درباره انتخاب رشته مهندسی نساجی در دانشگاه آزاد می باشد.
این مقاله به شما نقاط قوت و ضعف این رشته را آشکار می سازد.
افراد فارغالتحصیل گرایش پوشاک میتوانند با استفاده از دانش و تواناییهایشان، کالاهای استاندارد و با کیفیت تولید کنند.این کالاها میتوانند در بازار داخلی و حتی خارجی با مدلهای مشابه رقابت کنند.
از این رو، بسیاری از واحدهای صنعتی معروف تولید پوشاک در ایران این گرایش را تحت پوشش خود قرار دادهاند.علاوه بر این، افراد میتوانند با سرمایه کم، واحد تولیدی کوچک راه اندازی کرده و فعالیت خود را شروع کنند.
این کار ارزش افزوده زیادی دارد، زیرا در ابتدای کار نیاز به سرمایه کمی دارد.همچنین، بیش از ۷۵٪ استحکام تایرها از منسوجات است و در جادهسازی نیز قبل از آسفالت ریخته شدن، منسوجات ویژهای روی سطح جاده استفاده میشود که عمر جادهها را افزایش میدهد.
به همین دلیل امروزه نمیتوان بهصورت سادهای صنعت نساجی را به نسل بعدی منتقل کرد.چرا که نساجی در حال حاضر یک صنعت بسیار پیچیده و گسترده است و ادارهی آن نیاز به تخصص و تحصیلات دانشگاهی دارد، تخصصی که در رشته مهندسی نساجی میتوان به آن دست یافت.
دانشجویان رشته نساجی برای رسیدن به کارایی لازم باید پایه ریاضی خوبی داشته باشند تا بتوانند مشکلات موجود را تجزیه و تحلیل کرده و محاسبات لازم را انجام دهند.همچنین لازم است که به کارهای مدیریتی علاقهمند باشند چون بیشتر فارغالتحصیلان این رشته مسئولیت بخشی از کارخانههای نساجی یا پوشاک مانند سالن تولید یا بخش کنترل کیفیت را بر عهده دارند.
در گرایش تکنولوژی نساجی بحث شناخت قطعات ماشین و روش ساخت آنها مطرح است.به همین دلیل دانشجویان این رشته باید در دروس فیزیک و مکانیک قوی باشند.
صنعت نساجی شامل بخشهای متعددی است که شامل کارخانههای ریسندگی (تولید نخهای متنوع)، بافندگی (تولید انواع پارچه)، تولید فرش ماشینی و موکت، و کارخانههای تکمیلی این محصولات مثل رنگرزی، چاپ، و تولید الیاف مصنوعی نظیر نایلون و پلیپروپیلن است.
مهندسی نساجی یک رشته است که به دانشجویان توانایی و دانش لازم برای مدیریت بخشهای مختلف این صنعت را میدهد.
بخشی که اهمیت بسیاری در انتخاب رشته تحصیلی دارد، مربوط به موقعیت شغلی و بازارکار هر رشته در دانشگاه است.
در این رشته گزینههای تخصصی به شرح زیر هستند: "تکنولوژی نساجی"، "شیمی نساجی و علوم الیاف"، و "پوشاک".
رشتههای تحصیلی در دانشگاه میتوانند به دانشجویان کمک کنند تا پس از فارغالتحصیلی، به شغلی مناسب دست پیدا کنند و درآمدی کسب کنند که بتواند هزینههای پرداخت شده به عنوان شهریه دانشگاه را تامین کند.برخی دانشجویان به امید آیندهای بهتر و کسب شغلی موفق، تمایل به انتخاب رشتههایی دارند که بازارکار خوبی در آنها وجود دارد.
آنها به امید این هستند که این رشتهها بتوانند به آنها کمک کنند تا بتوانند در آینده به شغلی مطلوب دست پیدا کنند و درآمدی پایدار داشته باشند.دروس مشترک در گرایش های مختلف مهندسی نساجی:
- ریاضی عمومی:
- شامل مباحثی مانند اعداد حقیقی، جبر خطی و هندسه تحلیلی است.
- فیزیک عمومی:
- شامل مباحثی مانند مکانیک، الکتریسیته و مغناطیس و نور است.
- شیمی عمومی:
- شامل مفاهیم اصولی شیمی مانند ترمودینامیک، معادلات شیمیایی و راکتورها میباشد.
- برنامه نویسی کامپیوتر:
- شامل اصول برنامه نویسی، الگوریتم و ساختار دادهها است.
- معادلات دیفرانسیل:
- مفاهیمی مانند حل معادلات دیفرانسیل و کاربردهای آنها را در بر میگیرد.
- آمار و احتمالات مهندسی:
- مباحث آمار و احتمالات با کاربرد در مهندسی و تحلیل داده را شامل میشود.
- محاسبات عددی:
- شامل روشهای تقریبی حل معادلات و مسائل مختلف در مهندسی است.
- دروس تخصصی گرایش تکنولوژی نساجی:
(بسیاری از درس های این رشته همراه با آزمایشگاه است)
برای تحصیل در مقطع لیسانس رشته مهندسی نساجی، دانشجوها مجاز به تحصیل در حدود چهار سال و برابر با هشت نیمسال هستند.
این مدت تحصیلی قابل تغییر است و بستگی به قوانین و تبصره هایی دارد که از طرف وزارت علوم به دانشگاه ها اعلام می شود.
دانشجو می تواند تا زمانی که تمامی تعداد واحدهای کارشناسی مورد نیاز را به درستی پاس کند، در چارچوب قوانین دانشگاه ادامه تحصیل خود را ادامه دهد.
تعداد دروس عمومی و اختصاصی که دانشجو باید به آنها مشغول شود، در هشت نیمسال تحصیلی یا بیشتر قرار دارد.
در این دروس، آموزش های لازم در رشته مهندسی نساجی به دانشجوان ارائه می شود.
ادامه دروس این رشته به صورت زیر می باشد:
- دروس عمومی:
- ریاضیات
- فیزیک
- شیمی
- زبان انگلیسی
- دروس اختصاصی:
- مبانی مهندسی نساجی
- طراحی الگو
- فناوری پارچه
- ماشین های نساجی
اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کرده اند، به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند.
رشته مهندسی نساجی شامل مباحث متنوعی است و پس از فارغ التحصیلی، بازار کار قابل توجهی در اختیار فارغ التحصیلان این رشته قرار میدهد.
برای پاسخ به این دسته از سوالات، در ادامه مقاله به معرفی رشته مهندسی نساجی میپردازیم.
- تعریف: رشته مهندسی نساجی یکی از رشته های مهندسی است که به مطالعه و طراحی سیستم های تولید و فرآوری فیبرها و الیاف مختلف پرداخته و در زمینه صنعت نساجی فعالیت میکند.
- مباحث دروس: در دروس مهندسی نساجی، مباحثی از جمله پردازش الیاف، طراحی و تولید الیاف صنعتی، پارچه بافی، رنگرزی پارچه، طراحی الگو و مدل، تکنولوژی نساجی و بافندگی، معایب و مزایای مواد خام، کنترل کیفیت و صدور گواهینامه های استاندارد و .
.
.به طلاب آموخته می شود.
- بازار کار: فارغ التحصیلان رشته مهندسی نساجی میتوانند در صنایع نساجی و پوشاک، کارخانجات تولید الیاف، کارگاه های بافندگی و تولید پارچه، شرکتهای تولید ماشینآلات نساجی، مراکز تحقیق و توسعه و صنایع مرتبط دیگر فعالیت کنند.
انسان، در مسیر زندگی، با فراز و نشیبهای فراوانی روبهرو میشود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست را میتواند سرنوشتساز باشد.
انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تأثیرگذار است.
انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمیتوان این دو را جدا از هم در نظر گرفت.
انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
یکی از رشتههایی که داوطلبان کنکور میتوانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته مهندسی نساجی میباشد.
داوطلبان علاقه مند به مهندسی نساجی میبایست پیش از آغاز انتخاب رشته کنکور اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درسهای عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند.
به همین دلیل در این مقاله قصد داریم رشته مهندسی نساجی را معرفی کرده و در خصوص موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
معرفی رشته مهندسی نساجی
بنابراین در انتخاب آن باید نهایت دقت را داشت.