خلاصه مقاله
استعلام اعتبار کارت بازرگانی از طریق سامانه استعلام اعتبار عضویت اتاق بازرگانی به فعالان حوزه تجارت خارجی این امکان را میدهد تا با وارد کردن اطلاعات لازم، اعتبار کارت عضویت بازرگانی خود و افراد دیگری که در زمینه صادرات و واردات فعالیت میکنند را استعلام کنند.
برای استعلام اعتبار کارت بازرگانی، باید آدرس پورتال خدمات الکترونیکی اتاق بازرگانی ایران به آدرس chambertrust.
ir را در مرورگر وارد کرده و پس از ورود به سایت، اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.
همچنین پیش شرط صدور گواهی مالیاتی این است که ثبت نام کد اقتصادی در سامانه مالیات به طور کامل انجام شده باشد و درخواست کننده کارت بازرگانی باید وضعیت مالیاتی خود را استعلام کرده و مفاصاح حساب مالیاتی خود را به اتاق بازرگانی ارائه دهد.
در صورت لزوم، باید گواهی مالیاتی مطابق با قانون مالیات های مستقیم دریافت شود.
استعلام اعتبار عضویت بازرگانی برای راحتی و اطمینان از صحت و اعتبار کارت بازرگانی قبل از برقراری رابطه تجاری با شخص یا شرکت، توصیه میشود.
برای انجام فعالیت تجاری در هر یک از حوزههای تجارت، نیاز است که مجوز یا مجموعهای از مجوزها از مراجع مربوطه دریافت شود.
بدون دریافت این مجوزها، گاهی اوقات افراد را از انجام فعالیت تجاری باز داشته و گاهی نیز منجر به مواجهه آنها با اجراهای حقوقی و کیفری خواهد شد.
این مجوزها نقش ضامنی را برای اجرای حقوقی و کیفری افراد ایفا میکنند.
یکی از اجازههای قانونی و ضروری برای انجام تجارت در حوزه خارجی، مجوز کارت بازرگانی است.
این مجوز از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر میشود.
باید توجه داشت که اعتبار کارت بازرگانی معتبری موقت است و پس از سپری شدن مدت اعتبار، باید مجدداً تمدید شود.
موقتی بودن تاریخ انقضای کارت بازرگانی میتواند باعث شود که اشخاصی که در زمینه تجارت بینالمللی فعال هستند، در هنگام برقراری روابط تجاری با یکدیگر، در ابتدا نسبت به استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی طرف مقابل خود اقدام کنند.
همچنین، برای تمدید تاریخ اعتبار این کارت باید در تاریخهای مشخصی اقدام شود که تمدید اعتبار آن، نیازمند استعلام وضعیت مالیاتی صاحب کارت است.
با توجه به مطالب ارائه شده، در اینجا به بحث درباره "استعلام کارت بازرگانی" خواهیم پرداخت.
توضیح خواهیم داد که ابتدا چگونه میتوانیم معتبر بودن عضویت بازرگانی را پیگیری کنیم و در ادامه، نکات مهم مربوط به "استعلام مالیاتی کارت عضویت بازرگانی" را بیان میکنیم.
نحوه استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی
مطابق با قانون مقررات واردات و صادرات مصوب 1372، همه اشخاصی که در حوزه صادرات و واردات فعالیت دارند و شرایط حصول کارت بازرگانی را داشته باشند، موظف به دریافت کارت بازرگانی هستند.
به عبارت دیگر، اخذ کارت بازرگانی که توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صادر میشود، به افراد مجوز تجارت خارجی را میدهد.
در حال حاضر، دوره اعتبار کارت بازرگانی به طور پیش فرض یک سال است.
اما در صورت تمدید کارت بازرگانی برای سه دوره یک ساله، دارنده کارت قادر است آن را برای دورههای دو ساله و سه ساله تمدید کند.
همچنین، تمدید اعتبار کارت برای سه دوره سه ساله، امکان تمدید آن را برای یک دوره پنج ساله به دارنده کارت ارائه میدهد.
با توجه به مطالبی که بیان شده، متضمن است که کارت بازرگانی فقط یک مجوز موقت برای انجام فعالیتهای تجاری است و به صورت دائمی نیست.
به همین دلیل، در صورتی که میخواهید در حین برقراری رابطه تجاری با یک شخص یا شرکت، فعالیتی صادراتی یا وارداتی داشته باشید، بایستی در ابتدا با استعلام و احراز اعتبار کارت عضویت بازرگانی طرف مقابل خود مشورت نمایید.
همچنین، به دلیل شرایطی که در بالا ذکر شد، اغلب اتفاق می افتد که کارت بازرگانی به مدت سه یا پنج سال تمدید می شود.
اما در برخی مواقع، صاحبان کارت بازرگانی نیز قادر به تأیید اعتبار کارت خود نیستند و به پیگیری اعتبار عضویت بازرگانی نیازمند هستند.
به منظور سهولت در استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی، اتاق بازرگانی تصمیم به ایجاد یک سامانه با عنوان "استعلام اعتبار عضویت" گرفته است.
این سامانه به فعالان حوزه تجارت خارجی این امکان را میدهد تا با وارد کردن اطلاعات الزامی، اعتبار کارت عضویت بازرگانی خود و سایر افرادی که در زمینه صادرات و واردات فعالیت میکنند را بررسی کنند.
در ادامه میتوانید راهنمای تصویری نحوه استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی را ملاحظه کنید:
بدین منظور و در جهت تسهیل نحوه استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی، اتاق بازرگانی، اقدام به راه اندازی سامانه ای تحت عنوان سامانه (استعلام اعتبار عضویت) نموده که این امکان را به فعالین عرصه تجارت خارجی می دهد تا با وارد کردن اطلاعات لازم، اعتبار کارت عضویت بازرگانی خود و افرادی دیگری را که به امر صادرات و واردات اشتغال دارند را استعلام نمایند.
در ادامه مطلب می توانید راهنمای تصویری نحوه استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی را ملاحظه نمایید:
جهت بررسی اعتبار کارت عضویت بازرگانی، آدرس پورتال خدمات الکترونیکی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که به آدرس chambertrust.
ir در مرورگر خود تایپ میشود، را وارد کنید تا به صفحه اصلی سایت هدایت شوید.
در مرحله بعد، بر روی برگه سامانه های خدماتی کلیک کنید تا منوی مربوطه به شما نشان داده شود.
از این منو، گزینه "استعلام اعتبار عضویت" را انتخاب کنید.
در حال حاضر در صفحه "سامانه استعلام اعتبار عضویت" قرار دارید.
برای استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی، کافی است شماره کارت و شماره ملی دارنده کارت بازرگانی را در جعبههای مربوطه وارد کنید و پس از فشردن دکمه تایید، وضعیت اعتبار کارت عضویت بازرگانی مورد نظر به شما نشان داده میشود.
برای ورود به پورتال خدمات الکترونیکی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و جهت استعلام اعتبار کارت بازرگانی، از لینک زیر استفاده کنید:<a href="https://example.
com">اینجا را کلیک کنید</a>
استعلام اعتبار کارت بازرگانی
اگر به دنبال دریافت کارت بازرگانی هستید، برای آشنایی با مراحل اخذ این کارت، به شما توصیه میشود که مقاله زیر را مطالعه کنید:چنانچه قصد دریافت کارت بازرگانی را داشته باشید، حتماً مقاله زیر را مطالعه کنید.
توصیه میشود تا با مراحل اخذ کارت بازرگانی از طریق مطلب زیر آشنا شوید.
نحوه استعلام مالیاتی کارت عضویت بازرگانی
با توجه به ماده 186 قانون مالیات مستقیم، گواهی از اداره امور مالیاتی ذی ربط برای دریافت یا تمدید کارت بازرگانی و پروانه کسب از افراد حقیقی یا حقوقی توسط مراجع صلاحیتدار الزامی است.
این گواهی باید مبنی بر پرداخت و یا ترتیب دادن به پرداخت بدهیهای مالیاتی قطعی باشد.
در صورت عدم رعایت این قانون، مسئولان امر میتوانند در قبال پرداخت مالیاتی مزبور با مودی مسئولیت تضامنی داشته باشند.
همانطور که مشخص است، براساس این ماده، درخواست کننده کارت بازرگانی باید وضعیت مالیاتی خود را استعلام کرده و مفاصا حساب مالیاتی خود را به اتاق بازرگانی ارائه دهد.
این اطلاعات همچنین شامل مدارک لازم برای دریافت و تمدید کارت بازرگانی میشود که از این میان بررسی مالیاتی عضویت در بازرگانی نیز شامل میشود.
در ارتباط با این استعلام مالیاتی، نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرند.
تنها با استعلام از اتاق بازرگانی، صدور گواهی مالیاتی مطابق با ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم انجام خواهد شد و بنابراین افرادی که درخواست صدور یا تمدید کارت بازرگانی دارند، قادر به تحویل شخصی درخواست صدور گواهی مالیاتی مذکور به مرکز مالیاتی مربوطه نخواهند بود.
برای دریافت گواهی مالیاتی، شخص موظف است نه تنها در پرونده مالیاتی مرتبط با کارت بازرگانی، بلکه در هیچ پرونده مالیاتی دیگر در هر موضوعی، بدهی به اداره مالیات نداشته باشد.
این بدهی نباید در هیچ پرونده مالیاتی دیگر وجود داشته باشد.
پیش شرط صدور گواهی مالیاتی این است که ثبت نام کد اقتصادی در سامانه مالیات به طور کامل انجام شده باشد.
بنابراین، پیش از هر اقدامی، لازم است که متقاضی با مراجعه به وبسایت tax.
gov.
ir، مراحل ثبت نام خود را تکمیل کند و به وضعیت ۴۵ برسد.
پس از صدور گواهی مالیاتی، در بخش مشخصات کامل متقاضی در کارتابل وی در سایت اتاق بازرگانی، با انتخاب گزینه "نمایش اطلاعات مالیات"، می توان وضعیت مالیاتی درخواست کننده کارت بازرگانی را مانند تصویر زیر مشاهده کرد.
سوالات پر تکرار
- محتوای نامه یک شرکت مختلط غیرسهامی شامل: تعیین سرمایه اولیه شرکا و ضمانت مالی آنها، نام شرکت و ضرورت ذکر ترکیب "شرکت مختلط" و نام یکی از شرکای ضامن، مسئولیت شرکای ضامن و با مسئولیت محدود، تقسیم داراییها در صورت ورشکستگی، منع واگذاری سهام بدون رضایت سایر شرکا، حقوق و تکالیف شرکت مختلط و نوع شرکای ضامن و با مسئولیت محدود، نقش و مسئولیت مدیریت، تاثیر فوت یا ورشکستگی یکی از شرکا، الزام به تشکیل شرکت مختلط غیرسهامی با نام و عنوان مشخص و حداقل دو شریک، و مسئولیت شرکا در مورد بدهیها و تعهدات شرکت بسته به نوع شرکت.
نتیجه گیری
در نتیجه، مقاله "استعلام اعتبار کارت بازرگانی" ما را با نحوه استعلام کارت عضویت بازرگانی و اهمیت آن در حوزه تجارت خارجی آشنا کرد.
این مقاله تشریح کرد که چگونه میتوانیم اعتبار کارت بازرگانی را بررسی کنیم و نکات مهم مربوط به استعلام مالیاتی کارت عضویت بازرگانی را بیان کرد.
همچنین، به ما یادآوری کرد که کارت بازرگانی یک مجوز موقت بوده و لازم است قبل از هر فعالیت تجاری، استعلام و احراز اعتبار کارت عضویت بازرگانی طرف مقابل را چک کنیم.
اتاق بازرگانی همچنین به منظور سهولت در استعلام اعتبار کارت عضویت بازرگانی، سامانه "استعلام اعتبار عضویت" را راه اندازی کرده است که فعالان حوزه تجارت خارجی میتوانند با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، اعتبار کارت عضویت بازرگانی خود و دیگر افرادی که در زمینه صادرات و واردات فعالیت میکنند، را بررسی کنند.