خلاصه مقاله
کُنْکُورِ ایکسداوطلبانی که هنوز تصمیمی بر انتخاب رشته دانشگاههای آزاد نگرفتهاند، میتوانند با خواندن این مقاله، جزئیات مزایا و معایب انتخاب رشتهکاردانی فرش در دانشگاه آزاد را بدانند.بخشی از انتخاب رشته تحصیلی که بر آینده داوطلب تأثیر مهمی دارد، مربوط به موقعیت شغلی و بازارکار رشتههای تحصیلی در دانشگاه است.
برخی از دانشجویان امیدوارند که پس از فارغالتحصیلی، بتوانند شغلی پیدا کنند که به طور کامل از شهریه دانشگاه آنها جبران شود.
چنین دانشجویانی مشتاقند که در دانشگاههایی که شهریههای زیادی دریافت میکنند، تحصیل کنند تا بتوانند بعدها به راحتی مبالغ پرداختی را با درآمد خود پس بدهند.
یکی از رشتههای موجود در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، رشته کاردانی فرش است.
اکثر داوطلبانی که رتبه و تراز مناسب برای انتخاب رشته این مجموعه کسب کردهاند به دنبال یافتن اطلاعاتی در این خصوص هستند که رشته کاردانی فرش چیست؟ شامل چه مباحثی شده و بازار کار آن پس از فارغ التحصیلی چیست؟ برای پاسخ به این دسته از سوالات در ادامه مقاله به معرفی رشته کاردانی فرش میپردازیم.
شاید برخی از داوطلبانی که علاقهمند به رشته کاردانی فرش هستند، با این حال به عنوان یک نفری که انتخاب رشته دانشگاه آزاد و سراسری را در نظر دارند، با دروس موجود در دوره تحصیل خود راضی نیستند و این احساس ممکن است دلیلی برای ترک یا انصراف از تحصیل در آینده شود.
تا این بخش در خصوص مجموعه کاردانی فرش که در دفترچه انتخاب رشته کنکور کد رشته هایی از آن ارائه شده است توضیحاتی داده شد.
اما داوطلبان علاقهمند به این رشته چگونه میتوانند موفق به قبولی نهایی در گرایشهای آن شوند؟ مسلما داشتن مشاور و ترتیب اولویتهای انتخاب رشته میتواند موفقیت داوطلبان کنکور را تضمین کند.
در مقاله زیر اطلاعاتی در خصوص داشتن بهترین انتخاب رشته به داوطلبان داده شده است.
تا چندی پیش در ایران به هنر بسیار ظریف و زیبای فرش تنها به صورت یک حرفه نگاه میشد، هنری که نسل به نسل به صورت سنتی و استاد- شاگردی منتقل می گردید.
به عبارت دیگر کمتر کسی در این زمینه مطالعه، تحقیق و پژوهش انجام داده بود و یک مرکز دانشگاهی برای آموزش، حفظ و حراست و پیشرفت این هنر اصیل ایرانی و سرمایه ملی وجود نداشت.
اما خوشبختانه در دهه هفتاد به همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رشته کارشناسی فرش در برخی از دانشکده های هنر مراکز آموزش عالی ارائه گردید.
رشتهای که می تواند موجب رشد و اعتلای هنر و صنعت فرش کشورمان گردد.
در گرایش طراحی، دانشجو به وسیله بررسی گستردهای از انواع قالیهای ایرانی، اطلاعات به دست میآورد.
طراحی قالی و تا حدودی گلیم نیز به او آموزش داده میشود.
در رشته رنگرزی، دانشجو با روشهای رنگرزی شیمیایی و سنتی آشنا میشود و در زمینه شیمی تجزیه، تکنولوژی رنگ و شیمی و مواد رنگرزی اطلاعات بیشتری به دست میآورد.
در گرایش بافت، دانشجو به طور تخصصی به بافت قالی میپردازد و انواع گرهها و روشهای بافت قالی را میآموزد.
در گرایش سایر زیراندازها نیز دانشجو بافت گلیم، سوماک، زیلو، گبه و سایر زیراندازها را آموزش میبیند و با مرمت گلیم، جغرافیا و نقوش و نمادهای گلیم و سایر زیراندازهای سنتی ایران آشنا میشود.
دروس تخصصی گرایش طراحی:
- کارگاه طراحی گلیم و سایر زیرانداز ها:
- در این کارگاه، مهارت های طراحی گلیم و سایر زیرانداز ها به شما آموزش داده میشود.
- بررسی طرح ها و نقوش قالی ایران:
- در این بخش، طرح ها و نقوش قالی های ایران بررسی و بررسی خواهند شد.
- کارگاه طراحی قالی:
- در این کارگاه، شما با روش های طراحی قالی آشنا میشوید.
- کارگاه نگارگری:
- در این کارگاه، مهارت های نگارگری به شما آموزش داده میشود.
- کارگاه رنگ و نقطه:
- در این کارگاه، شما با تکنیک های رنگ و نقطه آشنا میشوید.
- شناخت انواع مختلف نقوش قالی های ایرانی:
- در این بخش، شما با انواع مختلف نقوش قالی های ایرانی آشنا میشوید.
برای مثال، در فرش دستی سه نوع الیاف طبیعی، شامل پشم، ابریشم و نخ، به کار میرود که دانشجوی کارشناسی فرش، با این الیاف و نحوه تکنولوژی هر یک از آنها به صورت علمی آشنا میشود.
او ریسندگی و رنگرزی این الیاف را نیز میآموزد.
همچنین دانشجوی این رشته با فرشهای مناطق مختلف جغرافیای ایران که از نظر الیاف، بافت، طرح و رنگ متفاوت است، آشنا میگردد.
البته لازمه کسب این دانش، اطلاع از جامعه شناسی نقاط مختلف ایران است.
در کشور ما، هیچ کالایی از نظر ارزش افزوده مشابه فرش نیست.
زیرا از یک سو، مواد اولیه فرش در ایران تهیه میشود و از سوی دیگر، فرش دستبافت ایرانی در بازارهای جهانی دارای ارزش مادی بسیار زیادی است.
به همین دلیل در حال حاضر، بسیاری از مراکز خصوصی و دولتی هستند که به دنبال فارغ التحصیلان این رشته میگردند که در زمینه طرح، رنگ و بافت مهارت و خلاقیت داشته باشند.
عدهای از فارغ التحصیلان نیز به عنوان مشاور بازرگانان فرش فعالیت میکنند یا خودشان در زمینه تولید فرش یا صادرات فرش سرمایهگذاری کرده و در این زمینه فعالیت میکنند و بالاخره تعداد قابل توجهی نیز این هنر را در مراکز کار و دانش آموزش میدهند.
همانطور که میدانید، مهلت تحصیل در مقطع لیسانس تقریبا چهارسال و هشت نیمسال تحصیلی است.
البته این مهلت بر اساس تبصره و قوانینی که توسط وزارت علوم به دانشگاهها اعلام میشود، ممکن است تغییر کند.
به همین دلیل، دانشجوها میتوانند تا زمانی که تمام واحدهای کارشناسی خود را پاس نمایند، در چارچوب قوانین موجود دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازند.
بنابراین، دانشجویان رشته کاردانی فرش نیز باید با آگاهی از دروس عمومی و اختصاصی خود، در هشت نیمسال تحصیلی یا بیشتر به تحصیل ادامه دهند.
در ادامه، جدول زیر دروس مربوطه را نشان میدهد:
انسان در مسیر زندگی با فراز و نشیب های فراوانی روبه رو می شود که برخی از آنها نحوه انتخاب راه درست می تواند سرنوشت ساز باشد.
انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل مناسب نیز از جمله مواردی است که در آینده فرد بسیار تاثیر گذار است.
انتخاب رشته تحصیلی و انتخاب شغل ارتباط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند و نمی توان این دو را جدا از هم در نظر گرفت.
انتخاب رشته تحصیلی به شکلی مقدمه انتخاب شغل است به طوری که رشته تحصیلی مدرسه و دانشگاه راه ورود به مشاغل وابسته به آن رشته است.
توضیحاتی در مورد رشته کاردانی فرش و بازارکار آن
یکی از رشتههایی که داوطلبان کنکور میتوانند آن را در دفترچه انتخاب رشته کنکور مشاهده نمایند، رشته کاردانی فرش است.
داوطلبانی که علاقهمند به کاردانی فرش هستند، باید پیش از شروع انتخاب رشته کنکور، اطلاعات کافی در خصوص این رشته، درسهای عمومی و اختصاصی و بازارکار آن داشته باشند.
به دلیل همین علت در این مقاله قصد داریم رشته کاردانی فرش را معرفی کرده و در مورد موقعیت شغلی و بازارکار آن توضیحاتی ارائه دهیم.
معرفی رشته کاردانی فرش
داوطلبانی که مرحله آزمون کتبی کنکور سراسری را با موفقیت گذرانده اند، اکنون به دنبال اطلاعات لازم جهت انتخاب رشته کنکور می باشد.