خلاصه مقاله
مقاله حاضر درباره صندوق مالی دارا دوم و خرید آن صندوق می باشد.
به طور خلاصه، در این مقاله به معرفی صندوق دارا دوم و مفاهیم مربوط به آن پرداخته می شود.
همچنین روش های مختلف واگذاری سهام شرکت های دولتی توسط دولت توضیح داده می شود و این مقاله به ماندگاری و ارزش سهام دارا دوم نیز اشاره می کند.
همچنین مزیت ها و معایب خرید دارا دوم بررسی شده و روش های خرید این صندوق توضیح داده می شود.
در نهایت، ارزش سهام دارا دوم و قیمت فروش آن نیز بررسی می شود.
در کل، خرید دارا دوم به عنوان یک سرمایه گذاری کاملا به صرفه و بدون ریسک توصیه می شود.
در ادامه سری مقالات مرتبط با دارا دوم قصد داریم شما را با قیمت دارا دوم و زمان خرید دارا دوم آشنا نماییم.
این که سعی در آشنایی بیشتر شما با این صندوق ETF دولتی داریم ، ناشی از بازدهی خوب صندوق دارا یکم بوده و این که شاید بتواند در اوضاع نابسامان اقتصادی امروز کمکی هر چند کوچک به حساب آید.
در مقاله صندوق مالی دارا دوم شما را با کلیات و مفاهیم صندوق دارا دوم و در مقاله خرید صندوق مالی دارا دوم شما را با نحوه خرید این صندوق آشنا نمودیم.
با مطالعه مقاله امروز شبکه استعلام نیز با ما همراه باشید تا شما را با ارزش سهام دارا دوم آشنا نماییم.
دولت سه روش برای واگذاری سهام شرکت های دولتی در اختیار دارد.
روش اول روش واگذاری به سبک بلوکی بود؛ در این روش یک شرکت سهام را به صورت بلوکی خریداری می کند ؛ در این روش دولت می تواند سهام را تا بیست درصد بالاتر از قیمت روز بفروشد و روش مدیریت و مالکیت هر دو واگذار شود.
روش دوم این است که این سهام در بورس عرضه شود و به قیمت تابلو فروخته شود.
در این مدل مالکیت و مدیریت واگذار می شد اما فقط آن هایی که معامله گر بورس هستند می توانستند سهام این شرکتها را خریداری کنند اما روش سوم ETF ها یا صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله، از نظر ساختاری مانند صندوق های سرمایه گذاری مشترک است با این تفاوت که نقد شوندگی ETF ها بالاتر از صندوق های سرمایهگذاری مشترک می باشد و راحت تر معامله می شوند که دولت این راه را که به نفع جامعه نیز بود انتخاب کرد.
به همین منظور در سال 99 سه صندوق شامل سهام های دولتی در گروه های بانک و بیمه ( دارا یکم ) پالایشی و پتروشیمی ( دارا دوم ) و فلزی و خودرویی ( دارا سوم ) توسط دولت به مردم با شرایطی واگذار می گردد.
با اجرای پذیره نویسی واحد های سرمایه گذاری مالی یکم که با نماد دارایکم در بازار سرمایه ثبت شده کار آغاز شد ، پس از این واگذاری دو صندوق دیگر که یکی پالایشی و پتروشیمی و دیگری متشکل از فلزی و خودرویی هستند در راه خواهند بود.
در مقاله امروز شبکه استعلام به زمان خرید دارا دوم می پردازیم که شرکت های پالایشی و پتروشیمی را شامل می شود.
ورود به این گونه سهام ها نیاز به آموزش و دانش بورسی دارد ، از این رو و با توجه به تب و تاب این روز های بازار بورس سعی کردیم با انتشار مقالات متعدد شما را با مقوله سرمایه گذاری در بورس آشنا نماییم که برخی از آن ها را در ذیل مشاهده می فرمایید.
با مطالعه مقاله امروز شبکه استعلام نیز با ما همراه باشید تا با صندوق دارا دوم بیشتر آشنا شوید.
کلیک کنید تا راهنمای ثبت نام در سامانه سجام را مشاهده کنید.
ارزش سهام دارا دوم چقدر است ؟
ETF ها یا صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله، از نظر ساختاری مانند صندوق های سرمایه گذاری مشترک است با این تفاوت که نقد شوندگی ETF ها بالاتر از صندوق های سرمایهگذاری مشترک می باشد و راحت تر معامله می شوند.
ارزش خالص دارایی ها و قیمت صندوق های سرمایه گذاری مشترک در پایان روز محاسبه می شود و بعد از این محاسبات، قابل خرید و فروش می باشند ، اما EFT ها این محدودیت را ندارند و مانند سایر سهم ها در طول روز قابل معامله هستند.
علاوه بر موارد گفته شده ، معافیت مالیاتی معاملات واحدها ، افزایش نقد شوندگی واحدهای صندوق با وجود عملیات بازارگردانی ، تخصیص بهینه داراییهابا حذف هزینه و صرف زمان اندک ، سادگی، سهولت و سرعت در معامله ، کاهش زمان تصفیه نسبت به صندوقهای فعلی ، خرید و فروش آنلاین واحدهای صندوق از دیگر مزیت های این صندوق می باشد.
همانطور که ملاحظه فرمودید ، با وجود این مزیت ها خرید دارا دوم توصیه می شود.
با وجود این مزیت ها ، ارزش سهام دارا دوم نیز می بایست مورد بررسی قرار گیرد.
شاید در خصوص خرید دارا یکم می توانستیم تامل بیشتری نماییم چون اولین تجربه این نوع واگذاری ها بود و ریسک سرمایه گذاری را بالا می برد اما با تجربه دارا یکم که در مقاله زمان فروش دارا یکم به آن پرداخته و پی بردن به ارزندگی این نوع صندوق که در مقاله فروش سهام دارا یکم به ارزش این صندوق های دولتی پرداختیم ، می توان پی برد که در خرید صندوق مالی دارا دوم نباید شک کرد ، زیرا سودی که در کمتر از دو ماه می تواند عاید شما نماید بیش از صد در صد خواهد بود.
همچنین با توجه به پالایش و پتروشیمی بودن این صندوق و اعمال ۲۰ درصد تخفیف به میانگین قیمت ۳۰ روزه نماد های این صندوق می توان گفت خرید این صندوق کاملا به صرفه خواهد بود.
دارا دوم به چه قیمتی فروخته می شود ؟
پس از کش و قوس های فراوان از پنجم شهریور ماه و پس از خرید دارا دوم ، حدودا یک ماه زمان خواهد برد تا شما بتوانید سهام خود را به فروش برسانید ، در سبد سهام دارا دوم ، شامل نماد های شبریز ( شرکت پالایش نفت تبریز در بازار دوم بورس )، شپنا ( شرکت پالایش نفت اصفهان در بازار دوم بورس )، شتران ( شرکت نفت تهران در بازار دوم بورس ) و شبندر ( شرکت پالایش نفت بندر عباس در بازار دوم بورس ) است.
مانند دارا یکم این سهام های دولتی با تخفیف بیست درصدی به همه دارندگان کد ملی ایرانی واگذار خواهد شد.
ارزش روز این سهام ها در 23 مرداد ماه عبارت بود از شپنا 4536 تومان ، شبندر 4929 تومان ، شبریز 5466 تومان و شتران 4474 تومان که این سهام ها با اعمال ۲۰ درصد تخفیف به میانگین قیمت ۳۰ روزه نمادها البته به شرط آنکه قیمت پس از اعمال تخفیف از ۷۰% قیمت پایانی روز معاملاتی قبل از شروع پذیره نویسی کم تر نباشد قابل پذیره نویسی می باشد.
در نظر داشته باشید در دارا یکم هر بلوک سهام واگذار شده به هر فرد تا امروز در صورتی که دو میلیون تومان خرید داشته پنج میلیون تومان قابل فروش است.
پس می توان به ارزندگی و ارزش ذاتی این سهام ها پی برد.
توجه داشته باشید سهام واگذار شده از نوع پالایشی و پتروشیمی بوده و سهامی بنیادی به حساب می آید و از ارزش بالایی برخوردار است.
مردم به منظور خرید دارا دوم می توانند به دو روش اقدام کنند.
در روش اول باید دارای کد معاملاتی یا کد بورسی فعال باشند و از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کرد.
در روش دوم، چنانچه دارای کد معاملاتی نبودند می توانند از طریق شعب بانک های منتخب و سامانه های پرداخت الکترونیک منتخب برای خرید اقدام نمایند.
این نکته را در نظر داشته باشید که حداکثر تعداد واحدهای قابل خریداری دارا یکم 2 میلیون تومان و دارا دوم 5 میلیون تومان برای هر شخص در نظر گرفته شده است بنابراین قیمت دارا دوم حداکثر 5 میلیون تومان می باشد.
البته کمتر از آن هم می توانید خرید کنید و سقف آن مبلغ 5 میلیون تومان برای هر کد ملی می باشد.