خلاصه مقاله
در حال حاضر، ورود به بازار سرمایه اهمیت بسیاری دارد و دولت تلاش می کند تا نقدینگی جامعه را جذب کند.
آزادی سهام عدالت و واگذاری سهام شرکت های دولتی در قالب صندوق های ETF از جمله راهکارهایی است که برای این منظور اجرا می شود.
سامانه سمات که به تازگی آغاز به کار کرده است، برای تسهیل و انجام امور پس از معاملات بازارهای بورسی و خارج از بورس تشکیل شده است.
این سامانه با ارائه خدمات گوناگون، امنیت سرمایه گذاران را تضمین می کند.
وظایف سامانه سپردهگذاری مرکزی شامل سپردهگذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و پایاپای و تسویه معاملات است.
سامانه سمات با هدف تسهیل و بهینهسازی تسویه معاملات و افزایش کارآیی بازار اوراق بهادار ایران تشکیل شده است.
برای استفاده از سامانه سمات، ثبت نام در سامانه سجام الزامی است.
همچنین، سامانه سمات در تلفن های همراه با سیستم عامل اندروید و ios نیز قابل استفاده است.
امکانات اصلی این سامانه شامل درگاه الکترونیکی سهامداران (دارا)، درگاه الکترونیکی کارگزاران (کارا) و درگاه الکترونیکی ناشران (دانا) است.
این سامانه با ارائه خدمات الکترونیکی یکپارچه به سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی، امکان تسهیل و تجمیع اطلاعات و خدمات مربوط به بازار سرمایه را بدون نیاز به حضور حضوری فراهم می کند.
ورود به بازار سرمایه این روز ها تب و تاب خاصی پیدا کرده است ، توجه ویژه دولت به این بازار برای جذب نقدینگی سرگردان جامعه در سال 99 به سیاست اصلی تبدیل و به سرعت در حال پیاده سازی می باشد.
آزاد سازی سهام عدالت که پس از 15 سال قابل فروش شد که در مقاله مشاهده دارایی سهام عدالت به ارزش کنونی آن و در مقالات فروش سهام عدالت در سامانه کیان ، سهام عدالت کارگزاری آگاه و سهام عدالت کارگزاری مفید به نحوه فروش آن توسط کارگزاری ها پرداختیم ، همچنین واگذاری سهام شرکت های دولتی در قالب صندوق های ETF که در مقالات نحوه فروش دارا یکم و صندوق مالی دارا دوم و در نهایت رونق بازار بورس ، ضرورت نگاه ویژه و گسترش روز افزون سامانه های مرتبط با بورس را که امنیت سرمایه گذاران را تضمین نماید بیش از پیش مطرح شده است.
در همین راستا سامانه سمات آغاز به کار نمود که در مقاله امروز شبکه استعلام قصد بررسی نحوه ورود به سامانه سمات را داریم.
این سامانه جهت انجام امور پس از معاملات بازارهای بورس یا خارج از بورس تشکیل شده است و خدمات گوناگونی ارائه می نماید.
وظایف پس از معاملات بازارهای مالی شامل، سپردهگذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و پایاپای و تسویه معاملات انجام شده در بازارهای مالی از جمله فعالیتهای اصلی این شرکت است.
یکی از مهم ترین موارد راه اندازی سامانه سجام است که مخفف کلمه سامانه جامع اطلاعات مشتریان است.
بر این اساس هر یک از سهامداران تنها یک بار در این سامانه اطلاعات خود را وارد کرده و پس از آن دیگر نیازی به احراز هویت توسط هیچ یک از نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه ندارند.
در این خصوص در شبکه استعلام مقالات متعددی منتشر شده که برخی از آن ها را در قسمت ذیل مشاهده می فرمایید.
مطالعه این مقاله را نیز به شما پیشنهاد می نماییم تا با نحوه ورود به سامانه سمات csdiran.
com بیشتر آشنا شوید.
تغییر شماره تلفن در سامانه سجام
سامانه سمات ( سامانه ذینفعان ) چیست ؟
ابتدا به مفهوم و کاربرد سامانه سماتسامانه ذینفعان می پردازیم ، قبل از تاسیس شرکت های سپرده گذاری ، سرمایهگذاران بازار سرمایه از طریق شرکتهای کارگزاری سفارشهای خود را انجام میدادند و عملیات مبادله اوراق بهادار و همچنین تسویه آن بر عهده این شرکتهای کارگزاری بود.
اما با افزایش حجم معاملات و گسترش انواع گوناگون اوراق، تداوم این شیوه پردازش هم بسیار سخت و هم پر هزینه بود.
راه حل این موضوع شکل گیری شرکتهای سپردهگذاری مرکزی بود.
سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه یا همان سمات یکی از سامانه های مهم در بازار سرمایه می باشد که در همین راستا و برای تضمین امنیت و کار آمدی بازار اوراق بهادار ایران از طریق توسعه و بهینهسازی سازوکار تسویه معاملات و با تمرکز بر افزایش کارآیی، کاهش ریسک و بهینهسازی تسویه معاملات تشکیل شد.
وظایف پس از معاملات بازارهای مالی شامل، سپردهگذاری و ثبت، نگهداری و انتقال اوراق بهادار و پایاپای و تسویه معاملات انجام شده در بازارهای مالی از جمله فعالیتهای اصلی این شرکت است.
همانطور که از عناوین فعالیتهای شرکت پیداست، وظایف این شرکت، از آنجا که مستقیما حافظ منافع سرمایهگذاران است و بقا و تداوم بازارهای مالی را فراهم میکند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
پیش نیاز استفاده از این درگاه واحد هم ثبت نام در سامانه سجام خواهد بود که در مقاله احراز هویت اینترنتی سجام با نحوه ثبت نام در این سامانه آشنا شدیم.
این سامانه در سه نسخه ویندوز ، اندروید و ios موجود و قابل استفاده می باشد.
درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه با هدف ارائه خدمات الکترونیکی یكپارچه به سهامداران، ناشران و نهادهای نظارتی از طریق این سامانه و بدون نیاز به مراجعه حضوری به ذینفعان سجامی شده در راستای حفظ شفافیت و اطلاعرسانی صحیح میباشد.
در بخش های بعدی مقاله با امکانات و نحوه ورود به سامانه سمات csdiran.
com بیشتر آشنا خواهیم شد.
امکانات سامانه سمات
حال که با مفهوم و کاربرد سامانه سمات آشنا شدیم نوبت به آشنایی با امکانات این سامانه فرا می رسد.
این سامانه سه بخش اصلی و کاربردی دارد که عبارتند از :
درگاه الکترونیکی سهامداران ( دارا )باتوجه به اینکه سرمایهگذاران یکی از ذینفعان اصلی شرکت سپرده گذاری مرکزی میباشند، جهت تسهیل و تجمیع ارائه خدمات به سهامداران درگاه الکترونیکی با عنوان دارا توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی ایجاد شده است.
درگاه الکترونیکی کارگزاران ( کارا )جهت تسهیل و تجمیع ارائه خدمات به کارگزاران درگاه الکترونیکی با عنوان کارا توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی فراهم شده است.
برای اطمینان و امنیت بیشتر ، این سامانه به گواهی دیجیتال بازار سرمایه متصل شدهاست.
درگاه الکترونیکی ناشران (دانا )این سامانه درگاهی جامع برای ارایه خدمات و اطلاعات مورد نیاز شرکتهای فعال در بورس است.
خدماتی که پیش از این به صورت دستی و سنتی انجام میشد در این سامانه به صورت مکانیزه و الکترونیکی ارائه خواهد شد.